Da den russiske tråleren ankom Bergen søndag ettermiddag, ble det registrert 18 smittede personer, deriblant den avdøde, skrev Bergen kommune i en pressemelding mandag.

BT melder tirsdag at de seilte med død kollega om bord i over to døgn.

Ifølge sporingstjenesten Marine Traffic befant tråleren seg i britisk farvann da den ba redningstjenesten på Færøyene om hjelp, skriver BT. Redningsstasjonen skal ha varslet Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS), siden båten var på vei mot Ålesund.

Meldingen gikk ut på at det var en covid-19-situasjon om bord, at flere av mannskapet var alvorlig syke og at en av dem var død, opplyser Jarle Øversveen ved HRS til BT.

Tråleren som var på vei til Ålesund ble omdirigert til Bergen som er utpekt som en såkalt pandemihavn, og skal ta imot skip med smitte om bord.

Mandag fortalte Egil Bovim til Fiskeribladet at når båten kom til kai søndag, ble mannskapet tatt imot av lege og testet for koronaviruset.

- Vi følger reglene etter boken der nærkontakter skal i karantene og smittede skal isoleres, sa han da.

Ifølge Bergen kommune, som har ansvaret for den medisinske oppfølgingen, har ingen av de smittede hatt behov for helsehjelp skriver BT. De oppholder seg nå isolert på skipet.