Mannen som døde på den russiske tråleren «Oma» skal ha hatt symptomer på korona i flere uker. Nå har enda flere av mannskapet testet positivt, skriver BT onsdag.

Blant mannskapet på 34 personer testet17 av dem positivt på koronaviruset, og de resterende 16 ble satt i karantene på hotell da de ankom Bergen.

Ba om hjelp flere ganger før fiskeren døde

BT skriver at skipperen gjentatte ganger skal ha prøvd å skaffe hjelp til den syke mannen om bord.

Den første henvendelsen skal allerede ha gått fra skipets agent på Færøyene til redningsstasjonen MRCC i Torshavn klokken 19.50 norsk tid torsdag 17. desember.

– Meldingen gikk ut på at det var en mann om bord som var svært syk, at det var mistanke om covid-19, og at skipet satte kurs mot Færøyene for å avlevere ham, sier Eli Larsen ved MRCC på Færøyene til BT.

Da skal mannen som nå er død vært syk siden begynnelsen av desember, da det var mistanke om smitte av covid-19.

BT skriver at mannen skal ha hatt en kronisk lungesykdom som forverret tilstanden.

Timene etter at skipet hadde kontaktet redningsstasjonen på Færøyene skal mannens tilstand ha forverret seg betraktelig. Redningsstasjonen på Færøyene skal ikke hatt mulighet til å sende helikopter ut til skipet som befant seg utenfor Hebridene i Skottland, melder BT.

Det var da den britiske kystvakten ble kontaktet som skulle sende et helikopter ut til skipet. Mannen døde før helikopteret nådde frem.