Leveransen av den nye tråleren, som bygges ved Gondan skipsverft i Spania, er ventet i 2020. Prestfjord-rederiet bygger med det

.

En egen RSW-kjøler skal kobles opp mot fryseanlegget, og iskaldt sjøvann pumpes inn i skipets blødetanker. Når fisken får blø ut i iskaldt vann økes kvaliteten i forhold til tradisjonell blogging og utbløding, ifølge MMC First Process, som står for leveransen. 

Dette er et konsept som MMC First Process har utviklet og benyttet på ett tidligere skip. Den gode erfaringen av forrige installasjonen var avgjørende for at Prestfjord AS valgte denne systemløsningen, ifølge meldingen.

Nybygget til Prestfjord AS skal gå i arktiske farvann og skal fiske både hvitfisk og reker. Fryseanlegget har en kapasitet på 100 tonn i døgnet.

- Vi har vært hos MMC First Process og fått testet fryseanlegget og det var svært lovende. Vi er i over gjennomsnittet interessert teknologi og innovative løsninger som tar vare på kvalitet, miljø og som effektiviserer vår hverdag, sier Knut Roald Holmøy, konsernsjef i Holmøy Maritime AS i meldingen.

Prestfjord

.