Fylkesrådet i Nordland støtter prosjekt som skal etablere et kulinarisk senter i Lofoten.

- Senteret skal bidra til å fremme Lofoten som matregion, med alle de fantastiske råvarene som finnes der, og styrke matopplevelsene for innbyggere og besøkende. Et viktig formål med prosjektet er å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag. Det sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap), som opprinnelig kom opp med ideen, i en pressemelding.

Bakteppet var en nedgang i søkertallene for restaurant- og matfag på Vest-Lofoten videregående skole.

- Et kulinarisk senter vil bidra til få opp interessen hos de unge igjen. Nå skal prosjektet i gang med å finne ut hvordan et sånt senter eventuelt skal organiseres. Utviklingen vil kreve etablering av samarbeidsrelasjoner, forankring, og felles utforming av visjoner, mål og innhold, som er dette forprosjektets oppgaver, sier Olsen.