Sjøsyke Andreas (22) lar seg ikke stoppe - nå skal han på lofotfiske

– Det er ikke bare utradisjonelt. Det er reinspikka galskap, sier Andreas Drage (22), som trosser både islagt hjemmehavn og sjøsyke for å realisere fiskerdrømmen.

KAISALG: Andreas Drage fra Hemnesberget kjøpte morfarens sjark, og satser nå for fullt som yrkesfisker. I februar setter den spreke helgelendingen kursen for Lofoten, og han krysser fingrene for at han får ristet av seg den plagsomme sjøsyken på Lofothavet. Andreas fikset forøvrig julekveite til mange sambygdinger i vinter. Han har fått dispensasjon til å selge fisk ved kai, noe mange kunder setter stor pris på.
KAISALG: Andreas Drage fra Hemnesberget kjøpte morfarens sjark, og satser nå for fullt som yrkesfisker. I februar setter den spreke helgelendingen kursen for Lofoten, og han krysser fingrene for at han får ristet av seg den plagsomme sjøsyken på Lofothavet. Andreas fikset forøvrig julekveite til mange sambygdinger i vinter. Han har fått dispensasjon til å selge fisk ved kai, noe mange kunder setter stor pris på.Foto: Privat
Publisert 25. January 2019, kl. 10.56Oppdatert 25. January 2019, kl. 10.56