Onsdag kveld kom nyheten om at Sivertsen hadde fått ny jobb, som forretningsutvikler i Husøy Kystfiske på Senja. Saken ble kjent gjennom et vedtak fra Karantenenemnda, først omtalt av Bergens Tidende. Av vedtaket gikk det også frem at Sivertsen ikke fikk karantene, da han kun var statsråd i en drøy måned.

Torsdag meldte Kyst og Fjord at det ikke stemmer at Sivertsen hadde fått jobb i Husøy Kystfiske.

– Vi har ikke ansatt Geir Inge Sivertsen, det er det media som har gjort. Men vi er på jakt etter ham, i likhet med flere andre. Nå håper jeg han roer ned og bruker god tid til å bestemme seg, sa styreleder Rolf Bjørnar Tøllefsen til avisen.

IntraFish forsøkte torsdag å få både Tøllefsen og Sivertsen i tale. Sivertsen besvarte ikke våre henvendelser, mens Tøllefsen kun ville si at «det Kyst og Fjord skriver stemmer».

Har fått tilbud om jobb

Sivertsen har imidlertid svart ilaks, som torsdag kveld la ut en oppklarende artikkel.

Der sier den tidligere statsråden at han har fått flere jobbtilbud, blant annet det fra Husøy Kystfiske. Han vurderer nå hvilken jobb han skal da.

– Så jeg har ikke takket ja, ennå, skriver han i en SMS til ilaks.

Sivertsen sier at han bare ville ha avklart eventuelt spørsmål om karantene før tiltredelse.

Kan ikke få forhåndsvurdering

Hill-Marta Solberg, som leder Karantenenemnda, sier at vedtaket ble gjort med bakgrunn av det de oppfattet som et arbeidsforhold. Det var også oppgitt tidspunkt for mulig tiltredelse.

– Opplysningene var ikke til å misforstå, og man kan altså ikke få en forhåndsvurdering hvis man vurderer å takke ja til en stilling, sa Solberg til ilaks.

Dersom Sivertsen skulle takke ja til en annen jobb, må han ifølge Solberg melde inn en ny sak til Karantenenemnda.

Karantenenemnda (tidligere Karanteneutvalget) avgjør saker om karantene og saksforbud for statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere ved overgang.