I mars settes prisen ned for frakt av fersk fisk over hurtigbåt på mellom 30 og 40 prosent.

Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen (Sp) bekrefter i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune at han er godt fornøyd med å ha funnet en løsning som sikrer aktivitet og verdiskapning langs Nordlandskysten.

Dette skjer etter tett dialog med næringen og kommuner som er berørt.

- Det er viktig at folk og bedrifter tar kontakt og løfter de problemstillingene de ser i sine næringer. Da vi ble klar over utfordringsbildet, satt vi oss ned for å finne løsninger. Jeg er glad for at vi har funnet en rask løsning i denne saken, sier Bentzen.

Viktig lokalt

Lurøy og Træna Senterparti tok problemstillingen opp i et fiskeripolitisk møte på senhøsten i fjor. I kommunens oppfølging i møte med fylkesråd Bentzen, ble det tydelig at næringen hadde vilkår som stagnerte vekst for kystfiskere.

- Vi har en hurtigbåtflåte som går daglig, noen ruter flere ganger daglig, og som utgjør en viktig infrastruktur for å frakte fisk til foredlingsbedrifter på daglig basis, utdyper Bentzen.

Reduserer prisen betydelig

Rabatten for frakt av uforedlet fisk blir endret allerede i mars.

- Dette vil kunne bidra til å styrke og løfte den viktige kystflåten. Vi ønsker å tilrettelegge for vekst og verdiskapning lokalt i hele Nordland. Dette grepet vil kunne sikre kontinuitet og arbeidsplasser for lokale fiskere i fylket vårt. Man kan si at grepet sikrer desentralisert næring, i en tid hvor nettopp dette blir utfordret av dagens regjering. Vi må være en motmakt mot regjeringens politikk, avslutter Bentzen.