Personen viste seg å være kaptein på det russiske fartøyet «Ametist». Han forsøkte å gjemme seg, men ble anholdt. Krabbekjøttet tilsvarer omtrent 235 hele krabber og foreløpige beregningene av verdien er ifølge FSBs grensedirektorat 1.688.240 rubler (over 200.000 norske kroner – red.anm.), melder det russiske nettstedet nord-news.ru.

Tatt i arrest

Ifølge opplysninger fra FSBs grensedirektorat for det arktiske områdets pressekontor, avslørte etatens medarbeidere personen mens fartøyet lå i havnen. Den ulovlig krabben ble da lastet fra Nordflot-selskapets fartøy og over til bagasjerommet på en ventende bil.

I forbindelse med etterforskningen er fartøyet «Ametist» tatt i arrest. Det foretas også andre undersøkelser og vurderes hvorvidt det skal reises straffesak i henhold til Den russiske føderasjons straffelov for ulovlig fangst (fiske) av viltlevende marine ressurser.

Nord-News har også tidligere skrevet om ulovlig fiske knyttet de to trålerne «Reju» og «Ametist», som ved en annen anledning blitt oppbrakt for ulovlig fangst og bearbeiding av kongekrabbe. Mannskapet forsøkte da å kaste fangsten over bord.

Les også: