NRK melder tirsdag formiddag at brannvesenet har rykket ut til en melding om lekkasje fra en dieseltank i fiskeværet Kamøyvær i Nordkapp kommune.

Lekkasjen skal ha skjedd ved Kamøyvær Fisk AS, og daglig leder Ole Iver Olsen sier til NRK at det er snakk om en dieseltank som ligger under jorda.

– Det kan ha rent ut opp mot 10.000 liter diesel, sier Olsen.

Mistanke om sabotasje

Politiet har mistanke om at det er snakk om sabotasje. De foretar n åstedsundersøkelse for å avdekke hva som er årsaken til utslippet.

Daglig leder for Kamøyvær Fisk AS sier til NRK at noen har snudd på kranene.

– Vi vet ikke om det er innbrudd eller sabotasje, men saken er like trist uansett. Vi vil selvfølgelig anmelde saken. En ting er det økonomiske i det, men det er jo miljøkriminalitet at noen kan gå hen å gjøre noe sånt her, sier Ingar Halland, daglig leder på Kamøyvær Fisk AS til NRK.

Store mengder

Brannvesenet har sendt mannskaper dit for å få kontroll over situasjonen.

Lekkasjen fra dieseltanken er foreløpig på land, men brannvesenet er redd for at diesel også skal renne ut i sjøen, skriver kanalen.

– Vi har ikke fått bekreftet antall liter, men det skal være en større mengde som har rent ned i grunnen. Mer enn det som skal rapporteres inn, opplyser vaktleder i 110 Finnmark, Fred Ole Holmen.