Jensen har ledet arbeidet med Kjell Inge Røkkes mye omtalte høyhus, som skal huse Verdenshavets hovedkontor. Først var det planlagt i Bærum, men siden har Jensen vurdert flere kommuner. Så langt har 17 kommuner meldt interesse for gigantprosjektet, som har en planlagt høyde på 200–250 meter.

Nå forteller Jensen til Fiskeribladet at dette ikke blir noe av.

– Vi vil ikke bygge huset 250 meter høyt. Vi vil opprettholde kvadratmeterplanene på 60-80.000 kvadratmeter, men ikke bygge så høyt som planlagt. Bygget vil ha en annen utforming enn en skyskraper, sier Jensen.

Planen er at det skal ha plass til 3000 arbeidsplasser.

Vurderer Bærum

«Det Store Blå» skulle opprinnelig bygges på Fornebu, men ble stanset av Røkke selv etter krav om høydebegrensning fra Bærums-politikerne. Røkke og REV Ocean mente bygget da ikke ville få nok plass til å fylle alle funksjoner, ettersom tomten i seg selv ikke var så stor.

Jensen forteller også at planene om å bygge utenfor hovedstadsområdet også er skrotet.

– Verdenshavets hovedkontor vil trolig bli bygget nært hovedstaden. Også Bærum vil bli vurdert. Planen er at konkret sted vil bli avklart i løpet av første halvår 2020, sier Jensen.

Røkke og Jensen vil opprettholde størrelsen på bygget, men altså bygge i bredden.

Det store Blå
  • Kjell Inge Røkke og Akers skyskraper som skal huse Verdenshavets hovedkontor – World Ocean Headquarters (WOH). Selskapet REV Ocean står bak planleggingen av havsenteret.
  • Skal også inneholde hotell, konferansesaler, besøkssenter og utleie til næringsliv og organisasjoner.
  • Senteret var tiltenkt Fornebu, men planene ble stanset etter uenighet om høyde. Bygget er planlagt å være opp til 250 meter høyt, 80–130 meter høyere enn Oslo Plaza.
  • 17 steder har meldt interesse: Jessheim, Moss, Trondheim, Kristiansand, Fredrikstad, Sandefjord, Haugesund, Porsgrunn, Os, Forus, Lier, Bergen, Sarpsborg, Mandal, Larvik, Askøy, Sandnes (de fem siste ikke forankret).
  • Aker ønsker bygget ferdig før 2023.
    Kilder: NRK, REV Ocean

– Vi mener fremdeles det ville vært mest bærekraftig å bygge i høyden, fordi vi da bruker et lite areal, men Norge var ikke klar for dette, sier Jensen videre.

Havet

Samtidig bekrefter Jensen at bygget ikke bli bygget på den opprinnelige tomten i Bærum.

Hun påpeker at det vil være viktig å finne et område der en ikke beslaglegger noe uberørt natur.

– Det er fremdeles innholdet i bygget som er viktigst for oss, men enn høyden. Men det er viktig at vi får nok plass, gjennomført de aktivitetene og samlet de aktørene vi ønsker skal være der, sier hun.

Aker og REV Ocean er klare på at de ønsker et signalbygg, og har sammenlignet høyhuset med et fyrtårn. Jensen mener arkitekturen har en åpenbar rolle, dersom målet er å vekke oppmerksomhet:

– Havet er kanskje det viktigste vi har på kloden. Jeg kan ikke se for meg en mer verdig kandidat for et slikt bygg.