Reguleringsmøtet til våren er avlyst i sin vanlige form og blir i stedet et møte med mailutveksling og høringer.

– Det er vanligvis ikke mange saker som kommer opp på vårmøtene. De aller fleste sakene blir tatt opp på reguleringsmøtene i november. På vårmøtene er det mest orienteringssaker. Det er først og fremst hvis det er behov for høringer om enkeltsaker, vi må få tatt det i vårmøtene, sier Maja K. Rodriguez-Blix i Fiskeridirektoratet.

Håper på samling i november

Vårmøte om reguleringer ble også avlyst i fjor vår, men Fiskeridirektoratet har et håp om at det kan bli normale tilstander til neste reguleringsmøte med mange saker til behandling i november i år. Vårmøtene har normalt vært avviklet med fysisk møte i Bergen i begynnelsen av juni.

Fiskeridirektoratet har besluttet at reguleringsmøtet våren 2021 blir erstattet med skriftlige høringer for nødvendige enkelt-tema.

Bakgrunnen er at saken om økosystembasert forvaltning ikke lenger behandles i vårmøtet, samtidig som det ikke er andre større reguleringssaker som gjør det nødvendig med et eget høringsmøte.

I tillegg krever arbeidet med oppfølgingen av kvotemeldingen mye ressurser. Usikkerheten knyttet til koronaviruset gjør det også krevende å gjennomføre reguleringsmøtet på vanlig måte.