Klokken 12.54 meldte politiet om at redningsskøyta «Idar Ulstein» hadde gått på grunn. Båten holdt høy hastighet da hendelsen inntraff.

Klokken 14.00 melder Redningsselskapet på Twitter at ingen av de tre mannskapene om bord ble alvorlig skadet i hendelsen. 

– Vi er veldig glade for at det bare er lettere skader på mannskapene, skriver Redningsselskapet.

Operasjonsleder Tove Anita Asp ved Møre og Romsdal politidistrikt forteller til Sunnmørsposten at alle nødetater, inkludert luftambulanse ble sendt til stedet. En person fikk behandling for skade av helsepersonell på stedet.

Hendelsen skal ha skjedd ved Kvernhusvika i Haram kommune. 

Pressetalsmann i Redningsselskapet, Lars Mossby Enger, forteller til avisen at et kriseteam bestående av sentrale personer i Redningsselskapet, ble sendt fra Oslo til Ålesund for å møte mannskapet. Teamet fra Oslo vil gjennomføre debrief.

– Det kan bety mye å ha støttende kolleger til stede i slike situasjoner. Redningsselskapet vil gi mer informasjon når de har skaffet seg bedre oversikt over hendelsesforløpet.

I 14-tiden torsdag er beredskapssjef Ronny Pedersen i Redningsselskapet på vei til Ålesund, opplyser Redningsselskapet i en Twitter-melding. 

– Vi har også kontakt med pårørende og samhandler godt med politiet og andre redningsaktører, opplyser generalsekretær Rikke Lind.

Redningsskøyta ble døpt i Ulsteinvik november 2015 og

 Med nesten 3500 hestekrefter kan skøyta oppnå en toppfart på drøyt 38 knop. Den kostet 38 millioner kroner å bygge og over halvparten av beløpet ble betalt av Ulstein Group.