Det var tirsdag forrige uke at selskapet ble slått konkurs, melder Teknisk Ukeblad (TU) som viser til at den tidligere sjefen for båtprodusenten Rana Plast, Jan-Egil Martin Pettersen, ikke fikk gehør for Korona-argumenter han fremførte i rettssaken.

Nylig startet

Rana Båt ble startet i mars 2019 med formål om å drive med produksjon og salg av båter. Bak sto Pettersen som fikk betalingsproblemer som følge av at Rana Båt manglet CE-sertifisering av Rana Plast-båtene han skulle fortsette å produsere.

Selskapet som produserte båtene og som tidligere het Rana Plast, ble for øvrig slått konkurs tidligere i år. Da gikk det under navnet Båtsalg AS.

Korona-problemer

Ifølge TU skriver dommeren i kjennelsen at; «Det er mange bedrifter som sliter økonomisk grunnet Covid-19, og domstolen må̊ vurdere om utfordringene er forbigående og knyttet til pandemien. Da konkursbegjæringen ble fremsatt var det ingen pandemisituasjon i Norge, heller ikke på tidspunktet hvor det første rettsmøtet ble holdt».

Han peker også på at det eldste kravet er fra september 2019, og mener det vitner om at selskapets økonomiske utfordringer ikke kan knyttes til utbruddet av Covid-19.

Hevet kjøp

Dommeren mente også at påstanden om at Rana-båtene var verd 850.000 kroner ikke var dokumentert. Han pekte på at selskapets mest verdifulle kontrakt på 600.000 var blitt hevet, fordi båten mangler CE-godkjenning.

«Slik godkjennelse er et krav for at fritidsbåter skal kunne settes på markedet eller tas i bruk i EØS-land, se fritidsbåtforskriften § 7.», skriver dommeren.

Dommeren slår fast at båtgründerens selskap ikke godtgjort at selskapet er verken likvid eller har positiv balanse og åpnet derfor konkurs i selskapet, skriver TU om dommen.