I skrivende stund diskuteres den omstridte kvotemeldinga på Stortinget. Meldinga har høstet heftige protester fra store deler av næringa, men sannsynligvis til liten nytte. Med Frps støtte har regjeringa stortingsflertallet i ryggen for å få den vedtatt.

Punkrockerne i The Cameltoes, som selv omtaler seg som «hardtslående pønkband med nordnorsk sjel og internasjonalt tilsnitt», har i full fart og med smitteverntiltakene ivaretatt, spilt inn en ny musikkvideo, som tydelig feirer «fesken».

«I anledning Kystopprøret si feiring av fesk, hav, kyst og framtid, har vi spilt inn en ny musikkvideo. Den handla om fesk.

Vi håpa Nærings og fiskeridepartementet og han Odd Emil Ingebrigtsen lytta godt til tæksten og skjønna at den kvotemeldinga e det bærre å et i sæ!

Lytt til folket, kystsamfunn, riksrevisjonen og fiskeran og skriv den på nytt!», skriver bandet på sin egen Facebook-side.

The Cameltoes ble stiftet i Kabelvåg i Lofoten i 2014 og har allerede rukket å få et frynsete rykte for sine «galematias-opptredener» og sine humoristiske og treffende tekster.

Du kan høre mer av dem her: