Samarbeidet dreier seg om salg, markedsføring, distribusjon og utvikling av nye produkter - ikke fusjon.

Den ene part er foredlingsbedriften Saltenlaks som holder til på tettstedet Fauske i Nordland, en times biltur innover langs Saltenfjorden fra fylkeshovedstaden Bodø. Saltenlaks er et datterselskap av laksekonsernet Salten Aqua som har hovedkvarter i Bodø.

Den andre part er ikke hvem som helst. Sjef for sennepsprodusenten Arctic Mustard er Karsten Nestvold

Han har lang fartstid i laksenæringa, først som sjef hos fiskefôrprodusenten Skretting både i Nord-Norge og i Canada, som regionsjef for Marine Harvest, som direktør i Nord-Norges største oppdrettsselskap Nova Sea på øya Lovund på Helgeland. Han har vært styreleder for Nordland Fiskeoppdretterlag. Og han har vært direktør for Innovasjon Norge i Nordland.

I 2016 hoppet han av og begynte i familiebedriften som produserer sennep. De er allerede i ferd med å bygge en ny fabrikk i Beiarn kommune som ligger om lag én og en halv time med bil fra Bodø.

Nestvold mener at selskapet vil øke omsetningen med nærmere 30 prosent når samarbeidet med Saltenlaks er oppe og går i 2019.

Konsernsjef Geir Wenberg i Salten Aqua sier til IntraFish at begge selskapene skal fortsette som tidligere på hver sin front når det gjelder strategi og planer.

- Men jeg har høye forventninger til at samarbeidet skal gi et løft for begge bedriftene. Effekten skal bli økt salg og styrket merkevareeksponering, sier han og reklamerer for nye produkter som kan tilpasses ut fra smak, konsistens og marked. 

I tillegg til laks og sennep vil der komme produkter som kombineres med gelé og tang.

De to nordlandsbedriftene satser i tillegg til lokalmarkedet på å kapre markedsandeler i Sør-Norge. En selger skal ansettes på Østlandet i mai. Målet er å delta på 20 matmesser over hele landet allerede i år.

Saltenlaks og Arctic Mustard har prøvd ut samarbeidet i liten målestokk, blant annet på stand på messer der laks med sennepssaus er spandert på publikum.