ble en mann om bord i en 30 fots båt meldt savnet mellom Øksfjord og Alta. Flere båter og et Sea King-helikopter ble satt inn i søket som tirsdag kveld ble avsluttet uten funn.

Funn av et objekt

Politiet har nå bedt om ressurser til å kunne undersøke et mulig funn av den antatt havarerte båten «MK Alta» som ble meldt savnet 1. mai.

Forsvaret har bistått med en rekke kapasiteter, blant annet ble ubåten KNM Uredd dirigert inn i søksområdet og har i omlag et døgn hjulpet til i søket, melder Finnmark Politidistrikt i en pressemelding.

– De har foretatt sonarsøk over store områder og det er markert funn av et objekt på havbunnen som stemmer overens med de driftsberegninger (tidevann, strøm og vindretning) som er gjort i forhold vrakgods som er funnet fra havaristen. Politiet har nå bedt om bistandsressurser til kunne undersøke objektet med ROV, fjernstyrt undervannsfartøy, opplyser stabssjef Tarjei Sirma-Tellefsen i Finnmark politidistrikt.

Objektet som er funnet ligger på 406 meters dyp i Sørøysundet. De pårørende er informert om et mulig havaristed.

Avklare

– Det at Forsvaret tilbød en så stor søkekapasitet som KNM Uredd har vært til stor hjelp. Vi og Hovedredningssentralen har dermed kunnet konsentrere søket etter havaristen i et betydelig mindre område. Vi håper at vi kan gå ned med en ROV i løpet av de nærmeste dagene og forhåpentligvis så raskt som mulig få avklart hvorvidt det er den savnede båten «MK Alta» som er funnet, sier Sirma-Tellefsen.

Politiet viser til at de har satt inn store ressurser på å finne den antatt omkomne og årsaken til havariet.

– Når det gjelder den videre etterforskningen ønsker vi å komme i kontakt med fritidsbåter som var ute på sjøen og oppholdt seg i området Øksfjord, Stjernsundet, Rognsundet og Sørøysundet 30. april fra 00.48 til 1. mai kl 12.00, heter det i meldingen.

Politiet har fått bilder som bekrefter at båten gikk ut fra Øksfjord natt til søndag 30. mai klokken 00.48.