Det fortalte konserndirektør for produksjon i Aker Biomarine, Webjørn Eikrem, da han holdt et foredrag på fiskerikonferansen The Next Wave i Giske, på Sunnmøre, torsdag. 

Eikrem fortalte at avtalen med Optimar, som er lokalisert på Valderøya i Giske kommune, ble spikret samme dag som konferansen - og at det var viktig for Aker Biomarine å velge leverandører fra regionen. 

- Det er et direkte resulatat av klyngen her på Møre at vi valgte Optimar til installasjon av prosessanlegget. Vi har sett internasjonalt, men når vi ser hva som finnes av kompetanse her og det gode samareidet Vard har hatt på tidligere prosjekt, tok vi ikke sjansen på å prøve noe annet. Vi er glade for det samarbeidet vi skal ha noe nå fremover, sier Eikrem.

Nyheten om krill-tråleren som skal bygges av Vard til en milliard kroner ble kjent i februar. Det nye krillfartøyet er på 130 meter og skal utstyres med det siste og beste innen miljøvennlig teknologi. Alle tegninger og spesifikasjoner er utarbeidet i samarbeid mellom fiskere fra Aker BioMarine og ingeniører fra Vard-gruppen. Krillfartøyet skal settes inn i fisket i Antarktis.