- Det ble et par gode dager i starten av sesongen og de bidro til det gode resultatet. Jeg har fått hummer av fin størrelse, så langt er det blitt tre store og den største veide 3,5 kilo. I mine teiner har det forøvrig vært veldig mye rognhummer og totalt sett har jeg fått flere av dem i forhold til de som kan brukes, opplyser Kristensen til Fiskeribladet.

God sesong

Det gode hummerfisket vises igjen for fiskeren fra Korshamn. – Jeg har hittil fått en tredjedel mer enn i fjor, men det har vært mye halvdårlig vær og en del dager var det ikke forhold for trekking av teiner. Fisket har også dabbet av – onsdag dro jeg halvdelen av teinene uten å få fangst. Fortsetter det slik blir det ikke så lenge før jeg slutter av, legger Erling Kristensen på «Borgen» til.

Fritidsfisker Torger Torgersen fra Egersund gjorde det best i begynnelsen av sesongen.

- Jeg var fornøyd med et snitt på en halv hummer per teine i de to første trekkene ved Sælør i Lyngdal, men etter hvert har det dabbet langsomt av. På grunn av vind og kuling kommer en ikke ut hver dag, mandag hadde jeg et trekk som ga en hummer og etter hvert får en ta teiner på land. I den senere tid har det også vært mye av de blanke manetene og disse innvirker på hummerfisket, mener Torger Torgersen.

Spent på omsetningen

Hummerfisket har tatt seg opp for sørlandsfiskerne. Oversikten til salgslaget Fiskehav viser at fiskerne i sør hadde landet 8.192 kilo hummer per 8. november, mens kvantumet var på 6.434 kilo på samme tid i fjor. For mottakene i Rogaland ble det i alt 3.176 kilo hummer i de seks første ukene av sesongen.

På grunn av restriksjoner i forhold til korona er direktør Kjell-Arild Tøfte i Fiskehav spent på omsetningen av hummer i november/desember. – Det viser seg at en del julebord er avlyst og dette vil påvirke omsetningen for hotell og restaurant. For tiden har vi en annen aktivitet og det er ikke noe som tyder på en rask endring, sier Tøfte i Fiskehav.