Økokrim har så langt tiltalt 8 personer i kongekrabbeopprullingen, der tiltalene i Finnmark og andre politidistrikt kommer i tillegg. I alt er 52 personer enten siktet eller tiltalt i saken som har forgreininger over hele landet.

I en pressemelding fredag opplyser Økokrim at en mann i 30-årene mottok som daglig leder i et større transportselskap, til sammen minst 14 tonn ulovlig fanget kongekrabbe til en verdi av minst 7 millioner kroner. Dette skal ha foregått i 2018 og 2019.

Krabbene ble fraktet, solgt og distribuert under dekke av transportselskapets ordinære drift.

Mannen er tiltalt for grovt heleri, samt tiltalt for å ha oppbevart en uregistrert, ladet halvautomatisk pistol. Det ble også gjort et mindre beslag av narkotika på mannens bopel.

Videresolgte krabbe

De to andre tiltalte er blant tiltalte nummer ens største kunder, opplyser Økokrim i meldingen.

Økokrim viser til at de over tid har kjøpt den ulovlige krabben av ham og videresolgt det til en rekke andre kjøpere. Kvinnen er tiltalt for kjøp og videresalg av til sammen minst 3 tonn ulovlig fanget kongekrabbe. Tiltalen mot den siste mannen gjelder 588 kilo kongekrabbe.

– Tiltalene viser at den ulovlige omsetningen av kongekrabbe har hatt et stort og vedvarende omfang i mange ledd, og at omsetningen er sammenblandet med ellers lovlig virksomhet, sier førstestatsadvokat Håvard Kampen som er påtaleansvarlig i sakene, i en uttalelse.