Torsdag gikk politiet ut med navnet på 70-åringen som omkom om bord på fiskebåten «Hovden Viking» tirsdag morgen. Det var en av eierne som mistet livet, og fiskerkolleger og Selje-rederiet er i stor sorg.

Selfangstrederier barker sammen i retten

Mens Fiskebåt er bekymret for rekrutteringen til fremtidig selfangst, barker to av tre aktive selfangstrederier sammen i retten. Norse Marin AS har stevnet Lance AS for det de mener er overrapportering for å ødelegge for konkurrenten.

Automatisering skal få bort tungen på vektskålen

Dokumentasjon og rapportering er i vinden som aldri før, og Nærings- og fiskeridepartementet vil nå ha på plass automatiserte vekter og veiesystemer for å gi en etterlengtet korrekt registrering av landingene.

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen «forventer at forslaget blir godt mottatt». Da er man herved advart.

Pelagia

Vekt er også tema for siste bolk i Pelagia-dramaet. Etter frifinnelse i to rettsinstanser for Pelagias underslagstiltalte fabrikksjef, vurderer Fiskeridirektoratet nå å politianmelde Pelagia.

Bakgrunnen er alt som kom frem om ressurskriminalitet og fiskejuks under rettssaken.

Også muligheten for å stenge for muligheten til å jukse vurderes.

Mistillit mot styre og styreleder

Leder i Øksnes fiskarlag, Geir Rognan, inviterer til mistillitsforlag mot styre og styreleder i Nordland Fylkes Fiskarlag. I et brev til stemmeberettigede medlemmer heter det blant annet «Øksnes Fiskarlag kan ikke leve med et tendensiøst fylkeslag. Vi kan ikke leve med sittende styre i NFF». Saksforslaget innebærer å åpne for mistillit i et ekstraordinært årsmøte.

Historisk innmelding for Slaatterøy

3.500 tonn meldte Halstensen-rederiet sin «Slaatterøy» inn til Norges Sildesalgslag sist søndag. Det er det meste som noensinne er meldt inn på kolmula til Slottsgaten 3 i Bergen.

– Vi kan slå fast at vi er enormt glade, men samtidig har vi bena godt plantet på jorden. Alle kolmulefiskere har tunge støvler godt plantet på jorden, sa Asle Halstensen, skipper om bord på «Slaatterøy» til Fiskeribladet.

Landing er ofte best.