I en pressemelding opplyser Skipskompetanse at det er inngått avtale mellom Camaro Fiskeriselskap, Skipskompetanse og Larsnes Mek Verksted for design og bygging av et nytt snurrevad/notfartøy til Roger Nilsen i Nord-Lenangen, Tromsø.

Fartøyet med navnet «Nord-Fugløy» og designbetegnelse SK-3151, skal leveres mot slutten av 2022. Rederiet Camaro solgte «Fugløyfjord» i fjor, og den ble bygget om til bløggebåt.

Snurrevad og not

I meldingen opplyses det at fartøyet utrustes for effektivt og miljøvennlig fiske med snurrevad og not, kombinerte fisketanker for føring av både levende fisk, nedkjøling ved ising i kar, nedkjøling i RSW samt lagring i fryserom.

««Nord-Fugløy» bygges også med sterkt fokus på mannskapets sikkerhet, arbeidsmiljø og bokomfort, gode HMS-løsninger samt utviklingsmuligheter», heter det i meldingen.

«Nord-Fugløy»
  • Lengde over alt 50,7 m
  • Bredde 12,0 m
  • Fryserom/ levendefisk/ RSW 300/400/499 m3
  • Hovedmotor Yanmar 6EY26
  • Batteri ~ 1000 kWh
Kilde: Skipskompetanse

Lavt miljøavtrykk

For å sikre god driftsøkonomi og lavt miljøavtrykk, arrangeres fartøyet med stor propell, to-steps gir, variabel turtallsgenerator, take me home-løsning og batteripakke på cirka 1,0 MWh.

Videre opplyses det at nye innovasjoner skal forlenge fartøyets operasjonsvindu, øke kvaliteten på fangst og gi bedre sikkerhet til mannskapet under fiske.

«Sammen er vi spesielt fornøyd med at støtten fra virkemiddelapparatet brukes for å stimulere norske prosjekt med norsk utstyr og ikke minst bygges i Norge. Vi er trygge på at bygging i Norge sammen med norske leverandører gir best grobunn for videreutvikling og nytenking», skriver Skipskompetanse i meldingen.