I en pressemelding opplyser Standard Norge at det er utviklet en ny smittevernveiledning for sjømatindustrien.

Den er utviklet av Standard Norge i samarbeid med representanter for Sjømat Norge, Norsk Villfisk, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og Sjømatbedriftene.

- Ekstra trygghet

– Veiledningen gjør det enklere å jobbe systematisk med smittevern. Mange av oss har gode rutiner allerede, men denne gir oss en ekstra trygghet på at rutinene våre er gjennomarbeidet og oppdatert. Dette er et nyttig verktøy, basert på beste praksis, som vi anbefaler alle virksomheter å ta i bruk, sier Sverre Johansen, direktør for industri og handel i bransjeorganisasjonen Sjømat Norge, i en uttalelse.

Veiledningen er skrevet på oppdrag fra helsemyndighetene og angir smitteverntiltak og -rutiner for virksomheter i sjømatindustrien.

Den tar for seg blant annet:

  • Generelle tiltak for godt smittevern og spesifikke tiltak for produksjonslokaler, oppholdsrom og ansattes boforhold
  • Prosedyrer ved påvist smitte og regler for karantene ved innreise til Norge

Veiledningen, som du finner her, er tilgjengelig på norsk, og skal oversettes til engelsk, polsk, litauisk og rumensk.