NRK Vestland skriver at valgnemnden i Norges Fiskarlag ikke ble orientert om varslingssak, og innstilte mannen til et toppverv i organisasjonen.

Seksuell trakassering

Kvinnen som varslet hevder at hun ved flere anledninger i 2018 og 2019 ble utsatt for seksuell trakassering av den mannen som sitter i et sentralt styreverv i organisasjonen.

Politiet har innledet etterforskning, og vedkommende har i mellomtiden trukket seg fra alle verv. Selv er ikke mannen enig med kvinnen sin fremstilling av saken.

Fiskarlaget har iverksatt en egen granskning av håndteringen.

- Ført bak lyset

Ekspert i arbeidsrett Brit Semner, sier det mulig er brudd på Likestillings- og diskrimineringsloven og at valgkomiteen burde ha blitt orientert.

Semner viser til Likestillings- og diskrimineringsloven paragraf 13 som omhandler plikt til å forebygge og forhindre at det skjer seksuell trakassering i arbeidslivet.

– Vi ble ført bak lyset, sier leder i valgkomiteen i Fiskarlaget, Stig Oldeide til kanalen.

Oldeide er opprørt over måten ledelsen i Fiskarlaget har håndtert en varslingssak fra en kvinnelig ansatt mot en sentral tillitsvalgt i organisasjonen.

- Det virker som om han det ble varslet om skulle vernes, sier Oldeide til NRK.

Fiskeribladet har vært i kontakt med Fiskarlaget som sier de ikke ønsker å kommentere saken nå ettersom advokatfirmaet Selmar AS gjennomfører en granskning av hvordan Fiskarlaget har håndtert saken, på oppdrag fra Landsstyret i Norges Fiskarlag.

Fiskeribladet får opplyst av informasjonsleder Jan-Erik Indrestrand i Fiskarlaget at organisasjonen er forespeilet at rapporten fra Selmar AS kan foreligge denne måneden.