I en pressemelding onsdag opplyser selskapet at de kjøper ytterligere 15 prosent av aksjene i Triple Fish AS. Det betyr at de nå sitter med en eierandel på 84 prosent i Triple Fish AS - som eier 50 prosent av Triple Nine Group AS.

Fra før eier Koppernæs 50 prosent av aksjene i fiskemelsgiganten. Direkte og indirekte eier Koppernæs nå 92 prosent av aksjene i TripleNine Group AS. Selskapet har datterselskaper og produksjonsfasiliteter i Thyborøn i Danmark, i Norge og i Chile.

- Aksjekjøpet er en del av en større plan for eierskapet av Triple Nine Group AS, sier administrerende direktør Kenneth Lande Klokk i Koppernæs AS.

Aldrende aksjonærer

- Koppernæs er en langsiktig eier som fortsatt aktivt vil bidra til den positive utviklingen i konsernet. Triple Nine Group AS fortsetter sin aktivitet som normalt og virksomheten vil fortsette å investere, støtte, samt utvikle, produksjonen i Danmark, og i konsernets to andre fabrikker i Norge og Chile, sier Klokk.

Klokk viser til at han er fornøyd med den positive utviklingen i TripleNine Group AS over tid.

- Når en rekke aksjonærer nå velger å selge seg ut av Triple Fish A/S, er det en del av en helt naturlig prosess. Flere aksjonærer er blitt eldre, og er ikke aktive lengre som fiskere. Utover dette har Koppernæs som majoritetseier av TripleNine Group i flere år vist seg å være en god eier og bidratt til økt profesjonalisering av konsernet, heter det i meldingen.