20 aktører innen mat og reiseliv fra Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal representerer Fjord Norge, som én av tre regioner under årets Grüne Woche i Berlin i perioden 19. - 28. januar. Sammen skal de få tyskere til å få smaken på Fjord Norge, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

- Det vakre fjordlandskapet, byr på matopplevelser i verdensklasse. Her bugner det av førsteklasses råvarer som fisk og sjømat fra de rene fjordene, hjort og sau som har beitet i de bratte liene, oster ystet på støl, frodige epletrær og sprudlende sider, sier Dirk Kohlmann som er assisterende landbruksdirektør ved Fylkesmannen i Hordaland. Han leder styringsgruppen for Fjord Norge.

Under Grüne Woche, som er en av verdens største messer for mat og landbruk

Det er stor bredde i smaksopplevelsene som tilbys i Fjord Norge. Noe av det som skal vises frem på Grüne Woche er frukt, bær og den perlende sideren som stadig øker i popularitet. Fersk og foredlet sjømat, tang og tare, kjøtt fra den gamle rasen Vestlandsk Fjordfé og kjøtt fra villsau er noen av smakene som vil bli servert på matmessen. Det vil også svartfjes og hjort som får sine unike smaker ved å beite på kystlyngheien, tang & tare i fjæresteinene, og på urter og planter i fjellet.

Selv om råvarene skapes på tradisjonelt vis, viser produsentene og kokkene stor evne til å presentere maten på en spennende og nyskapende måte. På messen serveres blant annet gravlaks med trøffeltang eggerøre og villsautartar med honning og ramsløk.