Norfra AS har kjøpt Nic Haug AS på Ballstad i Vestvågøy kommune. Det bekreftes i en felles pressemelding fra begge de involverte bedriftene.

Fra før av eier og driver Norfra fiskebrukene Nordvågen AS i Nordkapp og Torsvågbruket AS i Karlsøy kommune. I tillegg inkluderer konsernet Norfra Eksport AS i Tromsø og Nordvågen Lineegnesentral AS i Nordvågen.

Helge (bildet) og Tore Haug selger bedriften på Ballstad. Foto: Alf Fagerheim

Sikrer tilgang

– Tilstedeværelse i Lofoten vil sikre tilgang på torsk gjennom hele vintersesongen og betydelige landinger av andre fiskeslag resten av året. Nic Haug AS har et godt omdømme i markedet blant annet som leverandør av tørrfisken til Halvors Tradisjonsfisk. Norfra Eksport selger allerede store deler av ferskfisken fra Nic Haug. Anlegget passer derfor fint inn i vår portefølje og vi ser fram til å inkludere Nic Haug i konsernet, sier adm. dir. Steinar Eliassen.

- Planen er i store trekk å fortsette drift og produksjon som tidligere, men vi håper å få frem en del synergieffekter etter hvert. Navnet Nic Haug forblir det samme og ny daglig leder er fra januar av Svein Arctander. Vi er veldig fornøyde for å få Svein med oss på laget, fortsetter Eliassen.

OVERTAR: Steinar Eliassen og Norfra AS har kjøpt Nic Haug AS på Ballstad i Vestvågøy kommune. Foto: Ole Morten MelgÃ¥rd

Styrker posisjonen

Svein Arctander er utdannet maskiningeniør ved Høgskolen i Narvik og har jobbet i Nic Haug i flere år, blant annet som produksjonsleder. Vi får også med oss Helge Haug i styret, heter det videre i pressemeldingen.

- Med oppkjøpet sikrer vi mulighetene til å tilby kundene det de ønsker, sier Eliassen. Norfra styrker også sin posisjon som Norges største nordnorsk eide fiskerikonsern innen hvitfisksektoren med omkring 120 medarbeidere og en omsetning på mer enn 500 millioner kroner.