Nordlaks har i dag blitt enig om salg av brønnbåten «Bjørg Pauline» til Intership. Etter salget går brønnbåten inn i tjeneste for Nordlaks på en såkalt «time charter»-kontrakt. Nordlaks selger for å frigjøre kapital til andre investeringsprosjekter, heter det i en pressemelding.

Brønnbåten «Bjørg Pauline» ble levert til Nordlaks i 2010, og var da verdens største brønnbåt regnet etter lastevolum. 

– «Bjørg Pauline» er stadig en topp moderne brønnbåt. Det er en god arbeidsplass, og har kapasitet og utstyr for å ivareta både HMS, fiskevelferd og biosikkerhet. Samtidig er Nordlaks inne i en tung investeringsfase, så brønnbåten selges for å frigjøre kapital til andre investeringsprosjekter, sier Roger Mosand, viseadministrerende direktør i Nordlaks-konsernet i meldingen.

Nordlaks starter blant annet byggingen av

. De bygger også en ny brønnbåt.

Intership har hovedkontor i Hareid utenfor Ålesund, og opererer fra før fem brønnbåter i Norge, Canada og Skottland. Overtakelsen av «Bjørg Pauline» og tilbakeleien til Nordlaks medfører at selskapet nå opererer to brønnbåter i Norge, og i tillegg skal rederiet operere nybygget Lady Anne Marie for Hofseth Aqua som blir levert fra verft i oktober i år.