Nergård Havfiske har inngått en ny kontrakt med Vard om bygging av en tråler. Skroget bygges ved Vard Braila i Romania og skal leveres fra Vard Brattvaag i første kvartal 2022, opplyser Vard i en pressemelding onsdag. Kontrakten har en verdi på 500 millioner kroner.

Nybygg for en milliard

Dette er den andre andre tråleren selskapet bygger på kort tid. Den 80 meter lange tråleren «Senja» skal nemlig overleveres denne måneden, nærmere bestemt 28. februar.

Fiskerikonsernet har i løpet av kort tid investert én milliard kroner i nye fiskefartøy. Tråleren, et Vard 8 02-design, er blitt utviklet i tett samarbeid med Nergård og er basert på samme design som tråleren «Senja».

KONTRAKT: Tommy Torvanger, CEO i Nergård og Torgeir Folland, SVP Sales & Marketing i VARD, signerer kontrakten. Foto: Pressefoto

Ny generasjon

Fartøyet med målene 80x17 meter vil bli utstyrt med tanker for å holde fisken levende frem til bearbeiding i fabrikken om bord. Båten får høy lastekapasitet for nedkjølt og frossen fisk, samt ensilasjetanker for lagring av restråstoff for å sikre full utnyttelse av fangsten.

Nybygget vil ha både dieselmekanisk og dieselelektrisk fremdrift kombinert med batterier. Videre vil fartøyet utstyres med Vards Seaq Energy Storage System og SeaQ Power Management System for kraftoptimalisering.

– Vi ser frem til å få tråleren «Senja» i drift og fortsette det flotte samarbeidet vi har hatt med Vard i dette prosjektet. De to nybyggene representerer en ny generasjon fartøy for oss som båteiere, både når det gjelder effektivitet og kvalitet. Våre fiskere har nå et fantastisk verktøy for å utnytte våre fiskekvoter på best mulig måte, sier konsernsjef Tommy Torvanger i en pressemelding.