Det kommer frem av et vedtak fra Karantenenemnda. Det ble først omtalt av Bergens Tidende, og senere blant annet NTB.

Sivertsen er ikke ilagt karantene for jobben.

«Karantenenemnda har i vurderingen av om det er behov for å ilegge karantene ved overgangen, lagt vekt på at du var i embetet som fiskeri- og sjømatminister i en svært kort periode, litt i overkant av en måned. I tillegg er de saksfelt du var ansvarlig for nå offentlig kjent. Karantene og saksforbud er derfor heller ikke nødvendig av hensynet til tilliten til forvaltningen i denne saken», heter det i vedtaket.

Varslet for sent

Sivertsen skulle ifølge vedtaket begynne i den nye jobben «rett over påske».

Han varslet ikke nemnda i henhold til tidsfristen på minst tre uke før, men får likevel ingen reaksjon.

«Nemnda understreker at det er viktig å overholde fristene fastsatt i loven, men har etter en samlet vurdering kommet frem til at du ikke skal ilegges reaksjon for dette. Begrunnelsen for at du ikke ilegges reaksjon er at du ikke er ilagt karantene eller saksforbud. Det er også lagt vekt på at du ikke har oppnådd noen fordel ved å ikke overholde lovens informasjonsplikt», heter det.

Fikk etterlønn

Sivertsen gikk av som fiskeriminister 28. februar, etter kun fem uker som statsråd. Han gikk av etter massiv kritikk som følge av at han hadde fått etterlønn fra en ordførerjobb mens han var statssekretær for næringsministeren.

SV meldte at de ville fremme mistillit mot ham på Stortinget som følge av at han hadde mottatt noe over 120.000 kroner i etterlønn mens han hadde mottatt ordinær lønn.

16. mars søkte Sivertsen om etterlønn i tre måneder fra jobben som fiskeriminister. Søknaden ble delvis avvist – han fikk innvilget etterlønn i en måned.