Det var en meget trist beskjed vi fikk da vår venn Kjell Øyvind Midling var gått bort. Etter å ha lest

ved Magnar Pedersen som på en utmerket måte hyllet Kjell sitt virke som forsker og menneske, skulle dette være unødvendig, men jeg kan ikke få ro i sjelen for annet en å prøve å skrive noen ord.

Jeg må få lov å si at å være sammen med Kjell det var for meg alltid en spesiell og stor opplevelse. Han hadde en interesse for jobben sin som jeg tror var helt spesiell, han levet og åndet for å framsnakke fiskerinæringa på en flott måte.

Jeg har alltid hatt stor respekt for hva andre mener om oss fiskere på godt og vondt, men Kjell var veldig optatt av at fiskerinæringa skulle utvikle seg positivt og øke verdier ved bedre behandling av fisk og nye måter som markedet ville ha fisk på som levendelagring for eksempel, noe han vel egentlig har vært en pioner i.

Så for oss på Båly i Lindesnes, som har gjort en del prosjekter sammen med Kjell har vi mistet en god venn og en meget flott person. Det er trist å tenke på at våre dager sammen er over- hardt og brutalt, men sant.

Just nå når Kjell var sterkt engasjert i (vår) nye planlagte undervannsrestaurant, men sykdommen spør ikke om du har god eller dårlig tid, den slår ned når vi minst aner og ønsker det.

Så etter å ha opplevd endel triste ting de siste årene,så vil jeg bare si til hver og en av oss at vi må ta vare på hverandre og være gode mot hverandre for vi vet aldri hvem som blir den neste.

Det som jeg synes er så fantastisk med vår fiskerinæring er at vi føler med hverandre når noen har det vondt om du er - Forsker eller Fisker eller så kjenner vi hverandre og har samme mål.

Så helt til slutt vil jeg si til Kjell sine nærmeste: Dere har mistet en bauta i Deres familie, men vi er mange i fiskerinæringa som er med Dere i sorgen nå og tenker på dere.
Livet må videre og lykke til med det. Til Kjell: Takk for siste telefonsamtale like før du forsvant det var godt å høre stemmen din. Vennlig hilsen August Fjeldskår.

Minneordet ble sendt til redaksjonen 23. mars. Ved en feil ble det ikke publisert før en måned senere. Fiskeribladet beklager dette.