– Medaljen skulle være en overraskelse for alle. Utdelingen blei derfor gjort i forbindelse med at nesten hele mannskapet på «Odd Lundberg» og rederi var samlet til et hyggelig middagsselskap på Foldvik Brygge i Gratangen, forteller Geir Lundberg i rederiet Odd Lundberg AS.

Og det lyktes de med.

– Jeg har ikke ord. Noe sånt hadde jeg aldri drømt om. Det var helt fantastisk, sier hovedpersonen selv, Helge Hansen, til Fiskeribladet.

Trivsel viktigst

Medaljen Hansen ble tildelt er den staselige Det Kongelige selskap for Norges Vels medalje. Dette for hans lange og tro tjeneste til rederiet.

For 37 år siden ble Hansen ansatt i rederiet Odd Lundberg, og mønstret på sin første av det som etterhvert er blitt fem skip hos rederiet. Om to år går han av som pensjonist.

– Men jeg har sagt at dersom helsa forblir like god som den er nå, så kan jeg steppe inn dersom det er bruk for meg, forteller han.

Helge hadde erfaring fra både skipsverft og andre båter da han i 1983 ble tilbudt maskinistjobb om bord i «Odd Lundberg». Og siden har han blitt værende i rederiet.

– Jeg trives veldig godt, og trives man er det ikke noen vits å skifte arbeidsgiver. Trivsel er det viktigste av alt i arbeidslivet, sier han.

HUMØRSPREDER: Geir Lundberg i rederiet Odd Lundberg AS omtaler Helge Hansen som en humørspreder som har oppfylt sine plikter på svært tilfredsstillende vis. Foto: Jon Eirik Olsen

Dataalderen vanskeligst

Gjennom sine 37 år hos Odd Lundberg AS har han opplevd omfattende moderniseringer.

– Særlig når dataalderen også nådde båtene var det mye nytt å sette seg inn i. Men de unge om bord er flinke med data, så de har gitt meg god opplæring, flirer han.

Geir Lundberg omtaler Helge som en humørspreder som har oppfylt sine plikter så bra at han fortsatt er i samme stilling.

– Han har gjennom alle disse årene samarbeidet godt med de han har jobbet sammen med i alle disse årene, og det har selvfølgelig blitt en del arbeidskolleger gjennom så mange år, sier Lundberg.

Han har opplevd tre generasjoner Lundberg ved lederroret gjennom sine 37 år. Fem av rederiets båter har han arbeidet om bord på.

Helge Hansen har og en sønn som har valgt å følge i farens maskinistspor.

– Vi har snakket om at når jeg går av med pensjon, så må nesten han overta min jobb. Men det får vi eventuelt ta når den tid kommer. Han trives godt i sin nåværende jobb, avslutter Hansen.