- Å ligge på sjøen med usikkerheten hengende over seg, er ingen trivelig situasjon. Valget om å sette kursen mot Tromsø for koronasjekk var dermed verdens enkleste, uttalte reder for Sjøvær Havfiske, Øystein Sandøy til Fiskeribladet mandag.

- Det var verdens enkleste valg å avslutte fisket da det var mistanke om korona om bord på båten "Sjøvær", sier reder Øystein Sandøy i Sjøvær Havfiske. Foto: OLE ERIK KLOKEIDE

Det var mistanke om korona hos en av mannskapet som gjorde at garn- og linebåten «Sjøvær» på 40 meter, valgte å gå inn til Tromsø, som er såkalt beredskapshavn.

Da Fiskeribladet var på kaia mandag formiddag, kunne skipper Jonny Sandøy bekrefte at flere om bord nå hadde fått milde influensalignende symptomer.

Har fått prøveresultat

Tirsdag ettermiddag kan Sandøy fortelle at alle om bord er blitt testet. Alle prøvene viste seg å være negative. Det betyr at «Sjøvær» kan sette kurs til Nordkappbanken igjen og fortsette fisket etter torsk og hyse.

- Jeg er veldig glad for at alle testene var negative. Men det var likevel riktig å gå inn til havn når symptomene meldte seg. Vi er glade for at ingen har korona, sier rederen i en oppdatering til Fiskeribladet like før klokken 15.00.

«Sjøvær» har lagt til havn i Tromsø grunnet mistanke om koronasmitte om bord. Foto: Jørn Mikael Hagen

Det har hittil vært tre fiskebåter med smitte om bord i Tromsø:

  • Russiske «Obeljaj» hvor nesten hele mannskapet på 34 ble smittet til slutt.
  • På norske «Leinebris» var det kun en russisk sjømann som var smittet.
  • Russiske «Aquamarine» kom inn i for tre uker siden og endte opp med 22 smittede til slutt.
  • Båten «Stormhav» kom inn med mistenkt smitte, men der kom prøvene tilbake negative.

Også hurtigruteskipet «Midnattsol» hadde mistanke om smitte hos to passasjerer. Også der var prøvene negative.

«Sjøvær» ligger til kai i Tromsø etter mistanke om koronasmitte om bord. Foto: Jørn Mikael Hagen