Redningsleder Frode Iversen ved HRS Nord-Norge sier følgende til Lofotposten:

– Klokken 0915 i dag fant Sea King Bodø en omkommet mann i leteområdet i Vestfjorden, vel 10 nautiske mil (omlag 19 km) nordvest av Landegode fyr. Den omkomne er fløyet inn til Bodø, og arbeidet med formell identifisering er startet. Hovedredningssentralen Nord-Norge har god grunn til å tro at den omkomne er personen som har vært savnet siden i går kveld.

Pårørende er varslet om funnet, og leteaksjonen ble formelt avsluttet klokken 0950, skriver avisen.

Store søkeressurser

Sea King, redningsskøyta «Odd Fellow III» og tre kystvaktskip bistod i søket torsdag, i tillegg til at sivile båter i området fulgte med.

Det er ble også gjort strandsøk på øyene i Helligvær. Båten som ble meldt savnet onsdag er en 31 fots Viksund Goldfish motorseiler, ikke en sjark slik det først ble meldt om.

Nyinnkjøpt båt fra Bergen

Lofotposten skriver at Hovedredningssentralen er kjent med at mannen som er om bord i båten nylig har kjøpt den, og var på vei fra Bergen og nordover. Hva som er bestemmelsesstedet er ukjent, men ved sist kontakt med mannen ble det opplyst at kursen var mot Lødingen.

Har søkt i hele natt

Sea King Bodø søkte etter båten og vedkommende i hele natt. Klokken 08:41 tok Sea King Bodø av med ny, uthvilt besetning, og gikk inn i søket igjen.

Det var klokken 19:18 onsdag kveld den første meldingen om leteaksjonen kom:

Hovedredningssentralen Nord-Norge via Kystradio Nord fikk melding om at en 31-fots sjark hadde problemer i Vestfjorden. Et Sea-King helikopter fra Bodø gikk umiddelbart mot aktuelt søksområde basert på de data HRS fikk fra havaristen.

Kontakt med havaristen onsdag kveld

Klokken 20:00 onsdag kveld hadde Sea-King siste radiokontakt med havaristen og søkte i det aktuelle området i cirka 2 timer uten resultat. Helikopteret gikk deretter til Svolvær lufthavn Helle for å etterfylle drivstoff.

Ved midnatt kom følgende Twittermelding fra HRS Nord-Norge:

Kl. 22:45 tok to F-16 jagerfly av fra Bodø for å delta i søket. De observerte cirka kl. 23.00 en redningsflåte som Sea-Kingen sjekket nærmere og fant tom uten at det kan fastslås at den tilhørte den savnede sjarken. Jagerflyene returnerer nå til Bodø.