Nødetatene har rykket ut til et oppdrettsanlegg i Sundvorvegen på Fusa. Det var Bergensavisen (BA) som meldte om saken først.

Der har det blitt meldt om en arbeidsulykke. En person skal være skadet, men skadegraden er ukjent. Personen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus i luftambulanse.

– Vi har hatt en hendelse på ett av våre anlegg i dag. Men vi har ikke mer informasjon å gå ut med på dette tidspunktet, sier viseadministrerende leder i Bolaks, Karina Antonsen Hjelle, til IntraFish.

Lensmann i Kvam, Samnanger, Fusa og Tysnes, Terje Sperrevik, sier til IntaFish at det dreier seg om en håndskade.

– Det er en person som har har skadet seg i en hånd, men skadegraden er foreløpig ukjent. Politiet jobber med å kartlegge årsaken til ulykken på stedet nå, sier Sperrevik.

Vest Politidistrikt skriver på Twitter klokken 11.34 at ulykken skjedde i forbindelse med avlusing av fisk:

Til IntraFish opplyser Sperrevik at det er uklart hvilken lokalitet ulykken skjedde ved. I Akvakulturregisteret er Bolaks oppført med 23 lokaliteter, alle registrert på Eikelandsosen.

Mann i 30-årene

Hendelsen ble meldt klokken 0950, ifølge Vest politidistrikt.

– Vi vet ikke annet enn at ulykken har skjedd på selve oppdrettsanlegget. Skadeomfang er vi ikke kjent med, men det skal ikke være snakk om en drukning-relatert ulykke, sa operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt til BA.

Hun forteller at det er en mann i 30-årene som er utsatt for ulykken.

Til IntraFish opplyser operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt at pasienten er fraktet bort fra stedet. Politiet har en patrulje i området.

– Vedkommende ble fraktet med båt fra anlegget og til fastlandet. Der ble han plukket opp av en luftambulanse og fraktet til Haukeland, sier Mjelde til BA.