Maksimalkvoten for fartøy som deltar i fisket etter torsk innenfor distriktskvoteordningen er satt til 10 tonn per fartøy, melder Fiskeridirektoratet fredag. 

Søndag gikk fristen for å melde seg på ordningen. Til slutt var det 825 søknader som kom inn. 

Overregulert fiske

Det er avsatt 3000 tonn torsk til distriktskvoteordningen for 2018, og fisket innenfor ordningen starter 1. mai. 

Maksimalkvoten på 10 tonn innebærer at fisket er overregulert, og fisket på ordningen stoppes når avsetningen er oppfisket, understreker direktoratet. 

Kvoten kan tidligst fiskes 1. mai 2018 og kommer i tillegg til fartøyets øvrige kvoter av torsk. Fisk landet på distriktskvoteordningen inngår ikke i beregningsgrunnlaget for andre bonusordninger i fisket etter torsk.

Alt skal bearbeides

Det er et vilkår at kvotetype «distriktskvote» angis på landings- og sluttseddel. 

Fangst på andre arter, for eksempel sei og hyse, føres på fartøyets ordinære kvoter på egne landings- og sluttsedler med kvotetype «vanlig kvote».

For å kunne fiske innenfor distriktskvoteordningen, må fangsten landes i Gamvik kommune eller Lebesby kommune.

100 prosent av torsken skal bearbeides før den selges. Og da holder det ikke å skjære tunger, hele fisken skal bearbeides.

Kontrollen kommer til å skje ved at myndighetene registrerer hvor mye av Hjeltnes-kvoten som landes ved hvert av de ni anleggene som kan kjøpe fisken. Deretter blir det kontrollert at det samme anlegget selger tilsvarende kvantum bearbeidet torsk.