Aust-Agder tingrett har innstilt bobehandlingen i boet til Sea Lice Research Norway AS i Kongshavn. Kjennelsen er avsagt fordi boets midler ikke kan dekke omkostningene ved fortsatt behandling. Det var advokat Pål Christensen i Arendal som var bostyrer. Konkursen ble åpnet 12. juni i fjor og første skiftesamling var 11. juli i fjor.

Selskapet drev ifølge styrets årsberetning for 2015 med utvikling, produksjon, kjøp og salg av vitenskapelige og teknologiske tjenester, metoder, farmasøytiske preparater, materiell og levende organismer til bekjempelse av parasitter på fisk. 2015 var selskapets andre driftsår og det har ikke levert regnskaper siden. Selskapet lisensierte ut lakseluspatenter til søsterselskapet Eco Lice AS. Mot slutten av 2014 stevnet Sinkaberg-Hansen AS selskapet for Oslo tingrett, mot et utgyldighetssøksmål mot patentet. I forkant hadde EcoLice ifølge årsberetningen stevnet Sinkaberg-Hansen for ulovlig patentinngrep.

Tingretten kjente patentet ugyldig på grunn av manglende oppfinnelseshøyde. Dommen ble anket til Borgarting lagmannsrett, som dømte selskapet til å betale tre millioner kroner til Sinkaberg-Hansen. I tingretten var dommen på rundt fem millioner kroner i sakskostnader til motparten, ifølge Namdalsavisa. Selskapet var 100 prosent eid av Nettforsk AS som eies av daglig leder og styreleder Baard Johannessen.

Selskapets regnskap for 2015, som er siste leverte, viser inntekt på en knapp million kroner og minus vel en million kroner i resultat. Selskapet hadde 145.000 i egenkapital og en gjeld på 474.000 kroner ved siste regnskap.

Sea Lice Reasearch Norway ASKonkurs
Tall i mill. kr20152014Endr. i %
Driftsinntekter0,980,740,0
Driftsresultat-1,06-0,15
Resultat før skatt-1,06-0,15