Isachsen var en av rundt 40 ordførere som var tilstede under Nettverk Kyst og Fjordkommuner (NFKK) sin årssamling i Oslo. I en

om SVs forslag til en produksjonsavgift på 20 øre kiloen, ble han sitert på følgende:

«Oppdrett har i vårt område flyttet fra ytre kyst til fjord, noe som skaper mer konflikter med blant annet rekefiskere. (..) Det er sterke forventinger til at kommunen vil bidra med infrastruktur for de ansatte i havbruksnæringen, som skoler til barna deres, helsetjenester etc. Jeg tror at det er en aksept for næringen at en får en avgift per produsert kilo, ellers stopper kanskje kommunens støtte for næringen opp». Det er altså dette han reagerer på.

I en e-post til IntraFish skriver Isachsen følgende:

«Jeg kjenner ikke igjen at jeg har uttalt meg på denne måten.

* Jeg har uttalt meg ang flytting fra kyst til fjord og at dette gir nye utfordringer i forhold til rekefiske og gyteplasser.

* Jeg har uttalt meg ang utfordringer i forhold til infrastruktur, i den sammenheng kapasitet på samferdsel.

* Jeg har ikke nevnt utfordringer i forhold til skole helsetjenester med mer.

* Jeg har og sagt at vi selv i en kommune som Lurøy etter hvert har større utfordringer med hensyn til tilrettelegging for fiskeoppdrett (folks holdning.)

* Dette selv om vi i Lurøy har lokalt eierskap til oppdrett med bla andre Nova Sea i Lovund som gir store lokale ringvirkninger.

* Jeg har uttalt at det vil være positivt for folks holdning til videre vekst at fiskeoppdrett bidrar til kommunene gjennom en form for avgift.

* Ikke minst i kommuner som ikke har lokalt eierskap. Et selskap som Nova Sea har anlegg i mange kommuner på Helgeland.»