I en pressemelding opplyser selskapet at de har foretatt en rettet emisjon mot Lofoten Viking AS.

«Emisjonen vil bidra til å sikre videre vekst og verdiskapning i landsdelen, og konsolidere forholdet mellom to av de største aktørene i tørrfisknæringen», heter det i meldingen.

Utvikle driften

Etter emisjonen forblir Ståle Olsen majoritetseier med 55% eierandel, mens Lofoten Viking AS, med Nergård AS som største eier, får en eierandel på 45%.

Selskapene har i en årrekke samarbeidet om produksjon og salg av tørrfisk.

– Som følge av hurtig vekst og et godt samarbeid med både Nergård og Lofoten Viking over år, ser vi frem til å arbeide enda tettere sammen. Vi ser flere muligheter fremover for å utvikle driften videre, uttaler nyvalgt styreleder Ole Olsen i meldingen.

Sufi AS har de siste fem årene økt omsetningen fra 20 til 250 millioner, og innehar aksjemajoriteten i REAL Lofoten AS og Kamøyvær Fisk AS. Sufi AS er også involvert i driften av Ramberg Fisk AS.

Styrker posisjonen i Lofoten

Tommy Torvanger, konsernsjef i Nergård, som er største eier i Lofoten Viking, forteller at de ønsker å styrke sin posisjon i Lofotregionen.

– Lofoten Viking og Sufi har hatt et godt samarbeid i lengre tid og vi ser synergier både i form av innkjøp, produksjon og salg, forteller Tommy Torvanger, styreleder i Lofoten Viking AS og Konsernsjef i Nergård AS.

Ståle Olsen og Ole Olsen fortsetter som daglige ledere i Sufi AS, mens ny styresammensetning blir med Ole Olsen som styreleder, og Ståle Olsen, Tommy Torvanger og Lorentz Hugo Hardy som styremedlemmer.