I likhet med andre sykehus er Haukeland universitetssykehus i beit for smittevernutstyr, og har bedt næringslivet om hjelp. Nå bidrar Sotra Fiskeindustri med blant annet hundre beskyttelsesdresser og mer enn ti tusen munnbind, skriver Vestnytt.

Stor betydning

– Dette bidraget er av svært stor betydning og går rett inn i beholdningen og forbruket vårt. Det er livsviktig at vårt personell er beskyttet slik at de kan redde liv. Vi er særdeles takknemlig for bidraget fra Sotra Fiskeindustri, dette hjelper i en stresset og presset situasjon, sier spesialrådgiver Pål Røynesdal på Haukeland universitetssjukehus til avisen.

Oppfordrer bedrifter

I tillegg gir de bort 2.000 godkjente munnbind og en kasse med vernebriller.

– Det er helsevesenet som skal holde oss friske, hvis ikke de har utstyr og vi blir syke, kan vi uansett ikke opprettholde produksjonen her, sier HR-sjef Kjetil Søyland i Sotra Fiskeindustri til Vestnytt.

Sotra Fiskeindustri er en av de største leverandørene til blant annet Coop på laks.

Vest Næringsråd har oppfordret bedrifter som kan levere utstyr til helsevesenet, om å melde seg. Kommunikasjonsansvarlig Anders Ekanger tok på seg jobben med å overlevere varene fra Sotra Fiskeindustri til sykehuset tirsdag.