Fra og med 1. juni er det sesongstart på direktefiske etter blåkveite for fartøy under 28 meter. På Twitter melder Kystvakten at de skal patruljere områdene fra Lofoten, Senja og Tromsøflaket med to fartøy. Kystvakten opplyser at de i tillegg skal sende patruljeflyet LN KYV til områdene.

Startskuddet for årets første runde med blåkveitefiske starter i år noe senere enn opprinnelig planlagt, på grunn av en multinasjonal marineøvelse ved Andøya Test Center. Det er i år avsatt 4700 tonn til første periode, og 3100 tonn til andre periode i starten av august.

Spenning rundt pris

Det hersker som kjent stor spenning i forkant av årets blåkveitesesong. Blåkveiteprisene har ligget på et historisk høyt nivå de siste årene, men produksjons- og salgssjefen hos Lofoten Viking helte tidligere denne måneden kaldt vann i blodet til de som eventuelt måtte gå med forhåpninger om eventyrpriser også i år.

- Blåkveiteprisene blir ikke de samme som i fjor. Det kan jeg garantere. Det blir ikke så mye mer enn minsteprisen på 24,50, var beskjeden fra fiskekjøperen på Værøy da Fiskeribladet snakket med ham i forrige uke.