Captain Sig, Sigurd Hansen, kjent fra serien «Deadliest Catch» var denne uken på Karmøy for å lansere et nytt krabbeagn for taskekrabbe, Captain Sigs’ Krabbeagn.

Agnbriketten er laget av restråstoff fra fisk og fungerer som en slags tablett som legges rett i agnposen, ifølge Karmøynytt. En del av det går raskt i oppløsning slik at «godlukten» spres til alle krabber i området. Den andre delen av tabletten er langtidsvirkende og skal sørge for å tiltrekke seg krabber i totalt 48 timer.

I første omgang retter de seg mot hobbyfiskere, men vil senere selge agnet til yrkesfiskere. På sikt skal de også utvikle flere agntyper rettet mot andre krabbearter/skalldyrsarter.

 Captain Sigs’ Krabbeagn er et resultat av samarbeidet mellom gründerne Sigurd Hansen, Jens Inge Eng og Sturla Fjellvang. De har mottatt to millioner kroner fra Innovasjon Norge for å utvikle taskekrabbeagn til industrielt fiske.

Selskapet bak Captain Sig’s Krabbeagn heter Captain Sig’s Baits AS. Attraqua Spesific Baits eier 50 prosent i dette selskapet, Captain Sig 25 prosent og Jens Inge Eng 25 prosent.