Karsten Sævik tar over som administrerende direktør ved New Havyard Ship Technology ASi Leirvik i Sogn. Det opplyser Havyard i en pressemelding tirsdag.

Nåværende administrerende direktør, Erlend Hatleberg har valgt å søke nye utfordringer utenfor Havyard.

- Erlend har vært en viktig bidragsyter til å finne løsninger som har sikret leveranser av skipene i ordreboken, og vi ønsker han lykke til videre, sier styreleder i New Havyard Ship Technology AS, Vegard Sævik.

Karstein Sævik, ny administrerende direktør ved New Havyard Ship Technology AS i Leirvik i Sogn. Foto: Pressefoto

Omstilling til serviceverft

Selskapet opplyser at Sævik har lang erfaring innenfor bygging og drift av skip blant annet som nybyggingssjef i Odfjell ASA, administrerende direktør i Remøy Shipping og som administrerende direktør for Ulstein Verft.

Sævik sier de har fått en meget kompetent og erfaren leder i den videre utviklingen av verftet.

– Karsten kan båt og skipsbygging og er vant til å lede folk gjennom komplekse prosjekter og krevende omstillingsprosesser. Styret har stor tiltro til at Karsten vil bidra til gjennomføringen av det gjenværende byggeprogrammet, og omstilling til serviceverft på en god måte, sammen med de dyktige medarbeiderne i Leirvik, avslutter Sævik.

Nedbemanner

I en pressemelding i november opplyste Havyard Group ASA at New Havyard Ship Technology legger om driften til reparasjons- og serviceverft og reduserer tallet på ansatte.

«Omleggingen til et verft for reparasjon, vedlikehold og ombygginger betyr at verftet skal gjennom en nedbemanningsprosess der man vil måtte redusere i størrelsesorden 100 ansatte. Dette vil skje i løpet av kommende år», het det i meldingen.