En brann brøt ut om bord på den kanadiske tråleren «Atlantic Destiny» tirsdag kveld, melder Fishfacts.com. Tråleren befant seg da 120 nautiske mil sør for kystbyen Yarmouth i Nova Scotia, i Kanada. Mayday ble sendt og etter hvert begynte tråleren å ta inn vann.

En dramatisk redningsoperasjon der hele besetningen på 31 personer ble berget, ble gjennomført under svært tøffe forhold, melder den kanadiske radiostasjonen CKBW.

- Vi er så stolte av hvordan mannskapet håndterte alt. Vi har en veldig erfaren kaptein og mannskap, uttaler administerende direktør i rederiet Ocean Choice, Martin Sullivan til radiokanalen.

- Vi hadde en forferdelig natt. Værforhold med seks til åtte meter bølger, 50 knop vind og prøver å takle dette i mørket om natten ... Jeg må gi dem stor anerkjennelse for deres profesjonalitet, sier Sullivan videre om hvordan mannskapet om bord taklet den dramatiske hendelsen.

Alle de 31 besetningsmedlemmene ble berget av redningshelikopter som sørget for å frakte alle trygt i land.

Fartøyet drev med høsting av kamskjell. Riverport, Nova Scotia var anløpshavnen for fartøyet. På tidspunktet for hendelsen var fartøyet i George’s Bank-området.