«Juviksild Kryddersildfilet søt & spiseklar original» fra Juvikprodukt på Aukra fikk fredag tildelt Matspire-prisen under Det Norske Måltid.

Havets sølv

– Sild har vært en viktig del av norsk kosthold i flere hundre år, men er dessverre litt glemt hos forbrukere. Dere gjør renessanse av havets sølv, sa administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, da hun og Line Verndal fra Matkanalen tildelte Jukviksild prisen.

Matspireprisen består av rådgivning, samt produksjon av reklamefilm med visningstid, fra Stiftelsen Matmerk og Matkanalen. Målet er å fremme vekst gjennom å synliggjøre produktets historie og karakter, samt produsentene bak.

– Alle kan elske sild

Matspire-prisvinneren velges ut blant alle finalistene i Det Norske Måltid. Råvaren må være norsk, produksjonen må finne sted i Norge og produsenten må ha ambisjon og evne til vekst.

– Vår målsetting og vårt motto har alltid vært at alle kan elske sild. Dette er veldig, veldig gøy. Takk for at dere har sett oss, ei lita bedrift i ei lita vik langt ute på kysten, sa Hanne-Cecilie Sporsheim da hun mottok prisen.

Seinere på kvelden vant Juvikprodukt også prisen Juryens Utvalgte.