bedriftens facebook-side tirsdag ba daglig leder Torbjørn Eide om at fiskerne som skal levere fisk hos dem i vinter tar en koronatest før de reiser hjemmefra. Det skriver Lofotposten.

- God ide

Til avisen understreker han at dette ikke er noe krav fra bedriftens side, men noe de anbefaler på det sterkeste.

– Dette er noe vi selv mener er en god ide. Det har vært stort fokus på arbeidsinnvandring, og det er helt på sin plass. Men det er rundt 100 arbeidere som kommer, mens vi venter 500 fiskere. Derfor har vi gått ut med denne oppfordringen. Tar fiskerne en test før de drar, for eksempel fra Ålesund, har de fått svaret før de ankommer Røst. Da vet både vi og fiskerne at de ikke er smittebærere, sier Eide til avisen.

Smittevernsplaner

Bedriften som driver kjøp av hvitfisk er en stor saltfiskprodusent. Eide sier til avisen at de har jobbet hardt med smittevernplaner.

– Hele næringen på Røst har i samarbeid med kommunen jobbet mye med å lage gode smittevernplaner. Vi har også gjennomført øvelser for å se om vi vet hva vi skal gjøre hvis vi får et smittetilfelle. Dette er noe hele næringen tar svært seriøst, og vi tillater ikke slurv i forhold til smittevernet, sier Eide.