Jacob Vestergaard har tidligere vært fiskeriminister, fra februar 2003 til valget i januar 2004. Han ble valgt til fiskeriminister i 2003, etter at hans forgjenger Jørgen Niclasen trakk seg etter at han fikk krass kritikk for sin saksbehandling i forbindelse med refinansieringen av to reketrålere.

Jacob Vestergaard har selv opplevd å bli sparket som statsråd. Det var i november 2007, i forbindelse med hans håndtering av en sak knyttet til flyttingen av hovedkontoret til det offentlige transportselskapet Strandfaraskip Landsins. Hovedkontoret ble flyttet til Suduroy, der Vestergaard selv bor. Dette gjorde ham til den store stemmeslukeren under valget i januar 2008. Vestergaard var innenriksminister fra desember 2005 til november 2007. Hans forgjenger i denne stolen, Jógvan vid Keldu, ble sparket av eget parti.

Jørgen Niclasen ble for et år siden valgt til partileder, og vil i den nye færøyske regjeringen, som utnevnes i dag, bli utenriksminister.

En tredje minister minister i den nye færøyske regjeringen er Jóhan Dahl fra Sambandsflokken. Han opplevde i februar 2004 å få være fiskeriminister i 20 dager. Han ble sparket av lagmannen Jóannes Eidesgaard for sin lurvete fortid som investor. Nå er fortiden tydeligvis ikke lengre noe problem. Han blir Færøyenes nye industriminister, med blant annet oppdrettsnæringen som et av sine områder.

Den nye regjeringen som utnevnes i ettermiddag skal ledes av Kaj Leo Johannesen fra det Danmarks-vennlige Sambandsflokken. De to andre partiene i koalisjonen er det borgerlige selvstendighetspartiet Folkaflokkurin og det sosialdemokratiske Javnadarflokkurin. Dette er også de samme tre partiene som dannet koalisjonen fra 2004 til januar 2008. Javnadarflokkurin sparket de to borgerlige partiene i januar i år med parolen at Færøyene trengte en ny kurs, og denne kunne ikke gjennomføres med de to borgerlige partiene. Allerede nå har de droppet denne planen, og har krøpet tilbake til de borgerlige. De har samtidig mistet ledelsen i regjeringen til Sambandsflokken.

Den såkalte CHE-koalisjonen som satt fra februar til september i år hadde som et av sine viktigste mål å gjøre store endringer i fiskeripolitikken. Partiene var enige om at endringer kun kunne gjennomføres så lenge Folkaflokken ble holdt utenfor innflytelse. Nå har Javnadarflokkurin så valgt å inngå et nytt samarbeid med Folkeflokken, og har overlatt fiskeripolitikken til nettopp det partiet de mente ikke burde styre denne.

I den nye regjeringen på Færøyene vil det være ni statsråder, inklusiv lagmannen.