I løpet av fredag kveld var tre irske båter ventet inn for levering av sild hos Pelagia i Tromsø.

De langveisfarende gjestene har sett muligheter i sildefisket utenfor Norskekysten, og det har resultert i at de tre søsterskipene «Carmarose», «Westward Isle» og «Colmcille» nå velger å omsette sine fangster gjennom Norges Sildesalgslag og levere i Tromsø.

Båtene har meldt inn henholdsvis 100, 160 og 55 tonn, og hos Sildesalgslaget setter man pris på at irene velger det norske omsetningssystemet og samtidig øker aktiviteten i industrien her til lands. Sildeprisene har passert seks kroner kiloet, og det er trolig en pris irene kan si seg godt fornøyd med.

De tre båtene har base i fiskeribyen Killybegs, er alle på 27,4 meter og bygget i Danmark i 2015. Silda ble tatt sammen med den norske flåten som nå er i aktivitet rundt 70 mil nordvest av Tromsø.

I Kvænangen ble det i første omgang ingen åpning av fjordlinja, men de første låssettingsfangstene fra flåten under 15 meter er allerede hentet av en føringsbåt. I den større flåten imøtesees måling av bifangst fra denne flåten med tanke på gjenopptakelse av prøvefisket etter hvert.