Brønnbåtselskapet Intership har inngått avtale med Kerko Seatrans om kjøp av brønnbåten Kirsti H. Båten blir selskapet nummer syv i rekken. Selskapet har i dag tre båter som opererer i Vest- og Øst-Canada, én i Skottland og to i Norge. Det er ikke avgjort i hvilket marked Kirsti H vil operere i når den overtas av Intership neste vår, opplyses det i en pressemelding.

Kerko Seatrans er en del av Haugland-familiens selskaper. Dei eier også Erko Seafood som brønnbåten opprinnelig ble bygget for. Kirsti H ble levert til Erko Seatrans fra Solund Verft i februar 2017.

Båten er på 1800 kubikkmeter og er en moderne brønnbåt rigget for de fleste operasjoner, inkludert termisk avlusing.

Intership ble etablert i 2014 og bygget opp sin aktivitet ved innleie av brønnbåter og utleie av disse til kunder i Norge, Skottland og Canada. Siden Alchemy Special Opportunities kom inn som majoritetseier i mai 2018, har Intership kjøpt syv brønnbåter og har investert for rundt 1,25 milliarder kroner.

– Vi har nå også etablert oss i Chile og ansatt en erfaren daglig leder. Vi tror at vi om relativt kort tid vil ha båter i operasjon i Chile. Vi ser vekstpotensial i alle markedene vi er etablert i, spesielt i Norge og Chile. Også gjennom det gode samarbeidet vi har utviklet med våre kunder, er forutsetningene for videre vekst de aller beste, sier daglig leder Ole Peter Brandal i Intership i pressemeldingen.