- Målet med de utvidede støtteordningene er å gi norsk næringsliv penger til å omstille seg i en svært vanskelig tid. Jeg er imponert over bedrifter over hele landet som nå gjør en stor innsats for å komme seg gjennom krisen, sier næringsminister Iselin Nybø (V), i en pressemelding.

En av fem foretak har fått støtte

For å redusere de økonomiske konsekvensene for næringslivet som følge av koronapandemien, har regjeringen satt i verk en rekke tiltak. Privat sektor har fått betydelig støtte så langt i 2020.

Om lag en av fem foretak har fått støtte gjennom de ulike statlige krisetiltakene.

- Tallene viser at næringslivet bruker tiltakspakken. Dette vil gjøre at gründere og vekstbedrifter kan videreføre sine utviklingsprosjekter gjennom denne vanskelige perioden. Hvis forsknings- og innovasjonsaktivitet stopper opp, kan det få langsiktige konsekvenser for norsk verdiskaping og konkurranseevne og det ønsker vi å motvirke gjennom disse ordningene, sier Nybø.

14 milliarder til rådighet

Innovasjon Norge viser til at regjeringen gjennom de ulike krisetiltakene har stilt til rådighet over 14 milliarder kroner til å bistå norsk næringsliv gjennom Innovasjon Norge. Det er dobbelt så mye som i 2019. De utvidede rammene gjør at Innovasjon Norge kan gi støtte til flere prosjekter, og det er fortsatt mulig å søke.

- Som i et normalår, støtter vi prosjektene med størst innovasjonsevne. Det er imponerende å se bredden i prosjektene vi nå bidrar til. Vi ser at teknologi er en viktig driver, og at mange tar utgangspunkt i internasjonale behov som norsk næringsliv har særlig gode forutsetninger for å møte. I sum er den høye aktiviteten uttrykk for stor vilje og evne til omstilling, utvikling og innovasjon i norsk næringsliv, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

I tillegg til de utvidere rammene, har Innovasjon Norge organisert seg for at bedriftene skal få raskest mulig svar. Hittil i år er det innvilget over 7000 søknader på innovasjons-, utviklings- og omstillingsprosjekter, mot 3900 samme tid i fjor.