Blir mer skatt eller om de vil gi kvoter fra hav- til kystflåten? Solberg og Gahr Støre vil i 45 minutter snakke om fremtidens fiskeri- og havbrukspolitikk, og du kan bidra i debatten. Arrangementet starter kl. 09.00 og skjer i regi av webinarserien Sjømatpulsen.

Du kan melde deg på her.

Krig om kvotemeldingen

Akkurat nå er det full krig om kvotemeldingen i Stortinget, og hva mener Ap-leder Jonas Gahr Støre om den jobben regjeringen har gjort i saken. Og hva skjer med markedsadgangen for norsk laks til Europa? Hvem av de to vil ofre norsk ost til fordel for fisken?

– Bakrusen etter behandlingen av kvotemeldingen og ikke minst Riksrevisjonen, er tema vi gjerne vil snakke om, sier Cecilie Myrseth i en kommentar til torsdagens statsministerduell.

Norge står midt i koronakrisen, og Erna har stengt grensene. Hva betyr det for årets lofotfiske? Forstår Erna Solberg egentlig alvoret av grensestengingen?

– Jeg tenker ingen må avvise folk som vil sløye fisk i denne runden, og det er nok ganske mange i restaurantbransjen og andre steder som kan håndtere en kniv på en god måte, sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse forrige uke.

Hvor viktig er fisken?

– For to år siden sto Støre på talerstolen på landsmøtet og snakket om fremtidsnæringene, men nevnte ikke sjømat. Det blir spennende å høre hva han tenker om dette i dag. Og hva skjer med grunnrenteskatten i oppdrettsnæringen, dersom det blir regjeringsskifte? Dette er spørsmål hele bransjen er opptatt av, sier Øystein Hage, ansvarlig redaktør i Fiskeribladet og IntraFish.

For flåten øker antall arealkonflikter på havet. kampen står mellom gruver, olje, vindmøller, fiskeri og havbruk. Hvem bør ha fortrinn? Det er et annet spørsmål de to statsministerkandidatene må svare på.

Og hva skjer med EØS-avtalen når Gahr Støre må ha fremadstormende Sp med på laget.

Meld deg på Sjømatpulsen her.

Send gjerne dine spørsmål inn på forhånd til redaksjonen@fbfi.no